niedziela, 13 marca 2011

Aromatyzowane masła

Dziś mam dla Was przepis na kilka fajnych aromatyzowanych maseł.
 Mam nadzieję że się Wam spodobają.

"Aromatisert smør"
"Beurres Composes"
"Aromatyzowane Masło"

"Hummersmør"
"Masło Hommarowe"

Składniki:
500g masła
125g mięsa z gotowanego homara
koniakiem
cytryna
sól,pieprz

Przepis:
1.wymieszaj masło do uzyskania białej masy.
2.pokrój drobno mięso i wymieszaj z masłem.
3.dopraw do smaku koniakiem, solą i pieprzem.

"Kaviarsmør"
"Masło z kawiorem"

Składniki:
500g masła
75g kawioru
cytryna, pieprz

Przepis:
1.Wymieszaj masło na białą masę.
2.Dodaj kawior wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem i cytrynką.

"Dillsmør"
"Masło koperkowe"

Składniki:
500g masła
75g koperku
cytryna
sól, pieprz

Przepis:
1.Wymieszaj masło na białą masę.
2.Dodaj koperek i dopraw do smaku

Smacznego:)

3 komentarze:

kpkacha pisze...

osobiście bardzo lubię masełko z posiekanymi świeżymi ziołami ;) ale z kawiorem to ciekawy pomysł.

Kasia pisze...

Kawiorowe jest pyszne. Uwielbiam

arek pisze...

Ha! Okazuje sie ze 3 sekrety kuchni norweskiej to masla, maslo i maslo! :)

Prześlij komentarz