Dziś mam dla Was przepis na kilka fajnych aromatyzowanych maseł.
Mam nadzieję że się Wam spodobają.
"Aromatisert smør"
"Beurres Composes"
"Aromatyzowane Masło"
"Hummersmør"
"Masło Hommarowe"
Składniki:
500g masła
125g mięsa z gotowanego homara
koniakiem
cytryna
sól,pieprz
Przepis:
1.wymieszaj masło do uzyskania białej masy.
2.pokrój drobno mięso i wymieszaj z masłem.
3.dopraw do smaku koniakiem, solą i pieprzem.
"Kaviarsmør"
"Masło z kawiorem"
Składniki:
500g masła
75g kawioru
cytryna, pieprz
Przepis:
1.Wymieszaj masło na białą masę.
2.Dodaj kawior wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem i cytrynką.
"Dillsmør"
"Masło koperkowe"
Składniki:
500g masła
75g koperku
cytryna
sól, pieprz
Przepis:
1.Wymieszaj masło na białą masę.
2.Dodaj koperek i dopraw do smaku
Smacznego:)
3 komentarze:
osobiście bardzo lubię masełko z posiekanymi świeżymi ziołami ;) ale z kawiorem to ciekawy pomysł.
Kawiorowe jest pyszne. Uwielbiam
Ha! Okazuje sie ze 3 sekrety kuchni norweskiej to masla, maslo i maslo! :)
Prześlij komentarz